zoek
roosterwijzigingen basisrooster login magister
 
 
 
 
  Havo/vwo voor Muziek en Dans
Kruisplein 26
3012 CC Rotterdam
T +31 10 2171100
F +31 10 2171156
info@hmd.nl

Archief
 
 
Foto Konrad Szymanski.
 
Welkom bij de Havo/vwo voor Muziek en Dans

Als muziek of dans je passie is, en je daar later misschien wel je beroep van wil maken, neem je al op jonge leeftijd les op een muziek- of dansschool. Daarnaast ga je gewoon naar school. Op een bepaald moment – je zit bijvoorbeeld in groep 8 van de basisschool of in het vierde leerjaar van het vmbo – wil je naar de havo of het vwo. Welke school kies je dan?

Je kunt naar een gewone havo/vwo gaan en ’s avonds en in de weekeinden op een privéschool muziek- of danslessen blijven volgen. Maar de Havo/vwo voor Muziek en Dans in Rotterdam is een stuk aantrekkelijker. Hier volg je namelijk de muziek- of danslessen binnen het normale dagelijkse rooster, zoals je ook de lessen van de overige vakken volgt. En dat heeft zo zijn voordelen. Je komt alvast een beetje in het ritme van een studie aan een conservatorium of een dansacademie. Verder hebben al je medeleerlingen net als jij iets met muziek of dans en zijn zij net als jij enthousiast en gemotiveerd. Dat geeft een heel speciale sfeer.

Bovendien krijg je als leerling van de Havo/vwo voor Muziek en Dans alle muziek- of dansvakken van docenten die ook lesgeven bij Codarts (conservatorium en dansacademie). En aangezien onze school in hetzelfde gebouw huist als deze hogeschool, tref je als havo/vwo-leerling geregeld muziek- en dansstudenten: je komt binnen via dezelfde voordeur als zij, neemt dezelfde roltrappen naar boven, eet in dezelfde kantine je boterhammen, musiceert of danst in dezelfde ruimtes... Ook dat geeft een heel speciale sfeer.

Als leerling van de Havo/vwo voor Muziek en Dans ga je naar school in een aangename, veilige en inspirerende omgeving waar beginnende dansers en musici en professionals elkaar ontmoeten, van elkaar leren en elkaar respecteren. En plezier hebben met elkaar.

Is de Havo/vwo voor Muziek en Dans iets voor jou? Kom dan langs op een open dag en/of meld je aan voor een auditie. Graag tot ziens!

Daniël van der Heijden, directeur


naar overzicht naar vorige pagina
 

Ook in 2016 organiseert de Havo/vwo voor Muziek en Dans twee open dagen. Welkom!


Hier kun je de schoolgids 2016-2017 downloaden om te lezen of te printen.


Bekijk hier het vakantie-overzicht voor het schooljaar 2016-2017.


Lees hier de meest recente editie van onze schoolkrant Ritme (of bekijk een archief-exemplaar).